RackTime Talis Plus a dvojnásobek prostoru

Značka RackTime patří pod renomovaného německého výrobce nosičů a systémů na uchycení nákladu na jízdní kolo tubus carrier systems GmbH z Münsteru. A do vínku dostala stejnou preciznost a nároky na nejvyšší kvalitu produktů pro cyklisty.

Nabídka RackTimu zahrnuje jednak nosiče a jednak také škálu brašen, košíků a přepravních systémů. Společné jim je jediné, a sice vlastní a jedinečný upínací, respektive zacvakávací systém SnapIt. Je natolik důmyslný, že tento patent používají desítky světových výrobců kol a elektrokol a vybavují svoje modely právě těmito stojany a držáky, z našich firem je to například 4Ever. V redakci jsme na testování brašny Talis Plus používali krosové e-biky Specialized a KTM.

SEN CYKLOTURISTY

Tento model jsme dostali v modro-šedém provedení, které je v podstatě univerzální a uspokojí estetiku e-bikerek i e-bikerů (existují ještě varianty černo-šedá a žluto-šedá). Brašna je vyrobena z odolné textilie kombinované s nylonem, zipy a reflexními prvky. Má jeden velký otevírací prostor, uvnitř kterého jsou dvě síťované přihrádky a jedna kapsa na zip na cennosti. Boky, víko a dno jsou vyztužené a zespodu má již předinstalován plastový adaptér se zacvakávacím mechanismem SnapIt pro jednoduché vsazení do příslušného kompatibilního nosiče s označením RackTime. Na boku má dvě kapsy na zip, vzadu je našitý reflexní proužek a další kapsa na zip, a pokud odhalíte kapsičku na suchý zip, můžete z prostoru pod víkem brašny vytáhnout pláštěnkový obal, jenž brašnu ochrání před vodou v případě nepřízně počasí. Při rozepnutí spodního horizontálního zipu po celém obvodu lze brašnu roztáhnout směrem nahoru a rázem přidat objem dalších tří litrů – proto je v názvu prašny ono Plus A to není vše: Jestliže rozepnete boční kapsy, tak z nich vypadnou integrované polyesterové boční kapsy, z nichž každá má objem dva litry. To znamená, že k základnímu objemu hlavního prostoru 8 litrů můžete přidat 3 litry otevřením a extenzí prostoru směrem nahoru a pak ještě do každé boční kapsy nacpat dohromady 4 litry objemu (ale pouze s jedním kilogramem váhy na každé straně, takže počítejte spíše s lehčími předměty, jako je třeba oblečení). Suma sumárum jsme na 15 litrech (a doporučené maximální hmotnosti nákladu 10 kg) a sen každého e-bikového cykloturisty se nyní zhmotňuje právě v tomto výrobku! Hmotnost samotné brašny i s adaptérem SnapIt je 900 gramů, na délku brašna měří asi 38 centimetrů a v zadní části je jak vysoká, tak široká, a to zhruba 25 cm.

VERDIKT

Dvojnásobek prostoru zní jako nějaký laciný reklamní slogan, ale když k 8 litrům přidáte 7, je to skoro pravda. Výborně přístupná hlavní kapsa umožní převoz široké škály věcí a hodí se jak na výlety nebo nákupy, tak třeba pro dojíždění do práce, když si s sebou chcete vzít rezervní oblečení. Do vnitřní kapsy dáte mobil a peněženku, do přihrádek kapesníky, světlo nebo klíče. Obvodové zipy se snadno ovládají a jediné, co bychom jim vytkli, je fakt, že nemají gumovou koncovku a jemně cinkají. Praktický je i ramenní popruh, který snadno nacvaknete karabinami a odejdete od kola s brašnou přes rameno. Postranní brašny jsme využili jednak na převoz delších a křehčích věcí, jednak třeba mokrých plavek při cestě z koupaliště. Manipulace se systémem RackTime je intuitivní a jednoduchá, brašna se nasune do nosiče a je pevně uložena na čtyřech plastových čepech, vše zajišťuje subtilní a skoro neviditelná plastová pojistka s pružinou. Jedná se o prémiový výrobek pro všechny, kteří chtějí dlouhou životnost a stálou a kvalitní funkci. Cena brašny je 2490 Kč, více informací u distributora www.azub.cz.

PRO:

  • možnost zvětšení objemu
  • kvalitní materiály a promyšlená konstrukce
  • možnost nošení na rameni

PROTI:

  • kromě vyšší ceny jsme nenalezli
Play Video
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Email
Vytisknout

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Informace na našem webu jsou pro všechny zdarma, oproti tomu magazín je zpoplatněn. Můžete si ho tedy objednat pohodlně až do vaší schránky formou předplatného tištěné verze anebo do vašeho počítače, tabletu či chytrého telefonu.

E-bike od a do z

Doporučujeme

RoadCycling.cz

roadcycling.cz

electricbikers.cz

Mitsubishi Motors

https://www.mitsubishi-motors.cz

www.repase-aku.cz

https://www.ervpojistovna.cz/cs/pojisteni-jizdnich-kol

PowerBox.one

www.powerbox.one