Chytré odpružení kokpitu

Firma Cane Creek si vždycky šla svojí cestou, a to se netýká jen unikátních odpružených sedlovek Thudbuster, ale také jejích odpružených představců eeSilk.

Kultovní americký výrobce vidlic, hlavových složení, klik a sedlovek Cane Creek je etalonem precizní strojařiny, špičkového designu, výborné funkce, dlouhé životnosti a také velmi silného patriotismu i spojení s regionem a přírodou Severní Karolíny a zejména Apalačských hor. Tady se všechno testuje a důkladně prověřuje nikoli na stolicích a robotech, ale v rukou zapálených testerů. Firma si vždycky šla svojí cestou, a to se netýká jen unikátních odpružených sedlovek Cane Creek Thudbuster, ale také odpružených představců Cane Creek eeSilk. Ty jsou určeny především pro cestovní, silniční anebo gravelová kola a elektrokola, na nichž je osazena pevná vidlice. Kdo si myslí, že odpružené představce jsou mrtvé a svět už mnoho let patří pouze odpruženým vidlicím, ten nemusí dál číst. Kdo je ale naopak příznivcem chytrých alternativních a efektivních řešení, ten nechť pokračuje.

Nenápadný doplněk v kokpitu, kterým nahradíte původní pevný představec z hliníku či karbonu, zaručeně sníží únavu jezdce a zmírní veškeré vibrace a rázy od předního kola. S nastavitelným zdvihem až 20 mm, jednoduchou výměnou elastomeru pomocí jednoho šroubu a přepínáním mezi měkčím a tvrdším nastavením v horní části představce se navíc dokáže přizpůsobit jakémukoli povrchu a momentálním preferencím jezdce.

Součástí představce jsou elastomery tří různých tvrdostí. Na rozdíl od zmíněné odpružené sedlovky Thudbuster nejsou vybírány a osazovány podle hmotnosti jezdce, ale primárně podle jeho preferencí a jízdního stylu. Někdo preferuje dálkové trasy a velmi citlivý a aktivní chod, další zase jezdí sportovně a stačí mu, když bude tlumení reagovat pouze na větší nerovnosti a drsnější „kopance“ do řídítek. Samotná výměna elastomeru je velmi snadná – stačí totiž povolit šroub v horní části představce, elastomer vyjmout a nahradit jiným.

VERDIKT

Naše počáteční opatrná nedůvěra vzala za své hned po prvních metrech jízdy po křivolakých kočičích hlavách v historické části města. Komfort, který představec eeSilk na náš e-gravel přinesl, nás doslova nadchnul. Navíc je mírné pohupování řídítek díky malému zdvihu skutečně nenápadné a jemné, takže nijak neruší a ani si ho nevšimnete. Při jízdě ze sedla stačí představec přitvrdit pomocí otočení páčky o 90 stupňů a kokpit je tuhý. Navíc rozdíl v hmotnosti ve srovnání s pevným představcem je skutečně skoro nepostřehnutelný. Hledáte-li tedy jednoduché a snadné řešení pro zpříjemnění jízdy, může to být přesně to pravé pro vás! Dodává se v délkách 80, 90 nebo 100 mm a v černé barvě (pouze u délky 90 mm je variantou i stříbrné provedení). Hmotnost je podle délky od 225 gramů a cena 4 635 Kč. Více informací na webu dovozce www.krabcycles.cz.

PRO:

– snadná a rychlá instalace

– zvýšení komfortu jízdy

– nízká hmotnost

PROTI:

– vyšší cena v porovnání s pevným představcem

 

Text a foto: Zdeněk Dokoupil, ELEKTROKOLA s.r.o.

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Email
Vytisknout

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Informace na našem webu jsou pro všechny zdarma, oproti tomu magazín je zpoplatněn. Můžete si ho tedy objednat pohodlně až do vaší schránky formou předplatného tištěné verze anebo do vašeho počítače, tabletu či chytrého telefonu.

E-bike od a do z

Doporučujeme

RoadCycling.cz

roadcycling.cz

electricbikers.cz

Mitsubishi Motors

https://www.mitsubishi-motors.cz

www.repase-aku.cz

https://www.ervpojistovna.cz/cs/pojisteni-jizdnich-kol

PowerBox.one

www.powerbox.one