Éole – skládačka, kterou unesete v jedné ruce

Společnost Morfuns. která vyrábí elektrokola od roku 2014, představila skládací elektrokolo, které je nejenom skladné, ale také lehké. Na zahájení výroby tohoto kola nyní vybírá na serveru Indiegogo.

Částku, kterou chce firma vybrat, se jí už podařilo překročit hned několikrát. Jak je vidět lehké skládací městské kolo láká. Rám kola je vyrobený z karbonu, jeho rozměry po složení jsou pouhých 820 x 660 x 345 mm. Kolo se prý složí za deset sekund, takže ho můžete okamžitě umístit třeba do kufru auta, nebo třeba vzít sebou do budovy, takže nehrozí, že vám kolo někdo zcizí.

Kolo se bude prodávat ve dvou variantách. Jde jednak o model Éole C. Toto kolo nabízí karbonový rám,řidítka ze slitiny hliníku, jeho váha činí 15,8 kg. Pod sedadlem je ukrytá baterie Samsung o kapacitě 7 Ah, díky které ujedete až 45 km na jedno nabití, motor o výkonu 250 Wattů, sedmistupnovou převodovku Shimano, diskové brzdy 160-mm Zoom a padesáti centimetrové gumy Kenda.

Model Éole S je velmi lehké kolo. Disponuje karbonovým rámem, ze stejného materiálu je také sedadlo a řidítka. Kolo váží se vším všudy 12,8 kilogramu, a to včetně baterie. Motor je značky  AKM Super Light o výkonu 36-V/250-W, baterie poskytuje kapacitu 7 Ah a vydrží na  50 až 70 km na jedno nabití. Další baterii je možné umístit do rámu a dojezd tak prodloužit. Přehazovačka je devítistupňová značky Shimano Sora 9, padesáticentimetrové gumy značky Schwalbe a diskové brzdy Tektro. Cena modelu C činí v kampani na Indiegogo pouhých 23 000 korun, což je polovina toho, za kolik se bude kolo později prodávat.

indiegogo.com/projects/eole-most-elegant-carbon-folding-electric-bike 

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Email
Vytisknout

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Informace na našem webu jsou pro všechny zdarma, oproti tomu magazín je zpoplatněn. Můžete si ho tedy objednat pohodlně až do vaší schránky formou předplatného tištěné verze anebo do vašeho počítače, tabletu či chytrého telefonu.

E-bike od a do z

Doporučujeme

RoadCycling.cz

roadcycling.cz

electricbikers.cz

Mitsubishi Motors

https://www.mitsubishi-motors.cz

www.repase-aku.cz

https://www.ervpojistovna.cz/cs/pojisteni-jizdnich-kol

PowerBox.one

www.powerbox.one