Biden navrhuje, aby v Americe získali lidé kupující e-bike úlevy na daních

Americký prezident navrhuje, aby ti, kdo si pořídí elektrokolo, měli úlevy na daních. Konkrétně by mělo jít o částku 1500 dolarů, o které bude mít dotyčný nižší daně.

V nejnovější verzi rozpočtového zákona ve Spojených státech je uvedená navrhovaná federální daňová sleva na nákupy nových elektrických kol. Tuto slevu původněSněmovna reprezentantů snížila na 15 procent, v novém zákoně se ale počítá se slevou ve výši 30 %. Pokud by dohoda prošla v současné podobě, elektrokola by pro většinu Američanů výrazně zlevnila.

Legislativa by Američanům nabídla vratnou daňovou úlevu ve výši 30 procent z kupní ceny nového elektrokola, omezenou na 1 500 dolarů. Všechny tři třídy elektrokol by měly nárok na daňový kredit, ale kola s motory silnějšími než 750 W nikoli. Kola nesmí stát více než 8 000 USD. Elektrokola jsou výrazně dražší než normální kola, obvykle stojí od 1 000 do 8 000 USD. Mají ale také potenciál nahradit cesty autem mnoha lidem, což by mohlo pomoci dosáhnout skutečného pokroku v boji proti změně klimatu. Nedávná studie zjistila, že pokud by 15 procent cest autem bylo uskutečněno na elektrokole, emise uhlíku by klesly o 12 procent.

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Email
Vytisknout

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Informace na našem webu jsou pro všechny zdarma, oproti tomu magazín je zpoplatněn. Můžete si ho tedy objednat pohodlně až do vaší schránky formou předplatného tištěné verze anebo do vašeho počítače, tabletu či chytrého telefonu.

E-bike od a do z

Doporučujeme

RoadCycling.cz

roadcycling.cz

electricbikers.cz

Mitsubishi Motors

https://www.mitsubishi-motors.cz

www.repase-aku.cz

https://www.ervpojistovna.cz/cs/pojisteni-jizdnich-kol

PowerBox.one

www.powerbox.one